ویزای کاری عمان
عمان عضو اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس است. در سال 2018 عمان برای اولین بار مالیات بر ارزش افزوده را با نرخ کمتری در مقایسه با میانگین 19 درصدی OECD معرفی می کند. این باعث تشویق گسترده علاقه مندان و جذب متخصصان مالیاتی به کشور می شود.
پایتخت عمان مسقط است که کانون مهاجران این کشور با بیش از 1.3 میلیون نفر ساکن در کلان شهرها می باشد. علاوه بر پایتخت، صلاح بزرگترین شهر عمان است و به دلیل منطقه آزاد و بندر باربری خود نیروی کار بزرگی را به خود جذب می کند. سلطان قابوس حاکم عمان است و در سال 1970 با به قدرت رسیدن وی، او را به عنوان حاکم طولانی ترین خدمت در جهان عرب تبدیل کرد. دین رسمی کشور اسلام است و بیشترین زبانهای آن عربی و انگلیسی است. یک هفته کاری سنتی در عمان بین 40 تا 48 ساعت متغیر است و از یکشنبه تا پنجشنبه برگزار می شود و جمعه و شنبه را به عنوان آخر هفته تعطیل می کنند. این عمدتاً به این دلیل است که جمعه یک روز مقدس اسلامی است که نماز جمعه برگزار می شود. مهاجرین خارجی در عمان از سیستم مراقبت های بهداشتی عمومی به صورت رایگان بهره مند نمی شوند. با این حال، بیشتر کارفرمایان بیمه درمانی خصوصی را ارائه می دهند و برای کارمند خود می پردازند اما ممکن است همیشه خدمات مختلف پزشکی مانند دندانپزشک را پوشش ندهد و باید این موضوع را با کارفرمای خود مطرح کنید. مدارس بین المللی گران ترین بخش مهاجرت به عمان هستند. بنابراین توصیه می شود با کارفرمای خود مذاکره کنید تا هزینه مدارس را در اختیار شما قرار دهد. با توجه به اینکه عمان از مکانهای محبوب برای مهاجران و داشتن فضاهای محدود در مدارس بین المللی است، توصیه می شود قبل از مهاجرت به عمان به این نکات توجه کنید.
ویزای کاری عمان
نحوه حمایت از یک مهاجر خارجی برای کار در یک شرکت عمانی، بیشتر به کارفرما بستگی دارد که در صورت ماندن به مدت طولانی مدت، باید چندین مجوز دریافت کند. کارفرما باید برای ورود فرد به عمان ویزای اشتغال عمان، کارت اقامت برای ماندن در کشور و اجازه اقامت را بدست آورد. در عمان، تمام این اسناد مربوط به کارمندان بین 21 تا 60 سال است که از یک شرکت عمانی یک پیشنهاد شغلی دریافت کرده اند. کارفرما حامی ویزا می شود و معمولاً ویزاها و مجوزهای لازم را از وزارت نیرو دریافت می کند.
اولین قدم در این روند این است که کارفرما مجوز کار را از وزارت نیرو دریافت کند تا بتواند یک کارمند خارجی را استخدام کند. کارفرما فرم تقاضای نیرو را برای اداره کل در وزارت نیرو ارسال می کند.
مرحله دوم پیشنهاد شغلی به کارمند است. کارفرما در عمان نامه دعوت نامه ای را برای فردی که شرایط و سهمیه های ترخیص کار را تأمین می کند، ارسال می کند.
مرحله سوم صدور ویزای اشتغال است. کارفرمایان باید ویزاهای استخدام فردی را برای مهاجران مورد حمایت مالی خود بدست آورند. باید درخواست ویزای اشتغال را به اداره مهاجرت پلیس رویال سلطنتی عمان تسلیم کنند
مرحله چهارم صدور کارت اقامت است. پس از اخذ ویزای اشتغال برای فرد متقاضی، مهاجران باید کارت اقامت دریافت کنند تا بطور قانونی تا مدت اشتغال در عمان بمانند. این کار وقتی انجام می شود که فرد خارجی به عمان برسد. شخص پس از ورود باید به اداره وضعیت ملکی پلیس رویال سلطنتی عمان مراجعه کند تا در مدت 30 روز پس از ورود کارت اقامت را دریافت کند. این کارمند در یک مرکز پزشکی آزمایش خون می دهد و برای انگشت نگاری راهنمایی می شود. پس از جمع آوری داده ها، اداره کل وضعیت مدنی کارت اقامت کارمند را صادر می کند که برای مدت دو سال اعتبار دارد.